Νέα Τάση των γυναικών να αφήνουν το αίμα της περιόδου να τρέχει ελεύθερα! Η Αηδία του Φεμινισμού!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2014 by

Η Αηδία του Φεμινισμού! Νέα Τάση των γυναικών να αφήνουν το αίμα της περιόδου να τρέχει ελεύθερα! 


Φεμινισμός

«Free bleeding» ονομάζεται η αμφιλεγόμενη και κατά πολλούς αηδιαστική νέα τάση που τείνει να πάρει διαστάσεις χάρη στη δράση και στήριξη ακραίων φεμινιστριών και ακτιβιστριών σε ολόκληρο τον κόσμο.Πρόκειται για τη συνειδητή επιλογή γυναικών κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης να μην χρησιμοποιούν τα ειδικά προϊόντα γυναικολογικής υγιεινής (σερβιέτες, ταμπόν) και αντ' αυτού να αφήνουν το αίμα που αποβάλλεται, να «τρέχει ελεύθερα» -όπως είναι το μότο- από το σώμα τους, χωρίς να ντρέπονται για την περίοδό τους.

Το όλα κίνημα βασίζεται σε δύο βασικές ιδέες: 


Πρώτον ότι ο κύκλος της γυναίκας δεν πρέπει να θεωρείται κάτι βρώμικο και αφύσικο, κάτι που πρέπει να το κρύψει η ίδια και να το καθαρίσει γρήγορα-γρήγορα ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τους άλλους ή να «προσβάλει» κάποιον που αδυνατεί να κατανοήσει την απόλυτα φυσιολογική αυτή λειτουργία του γυναικείου σώματος.

Η δεύτερη ιδέα είναι ότι τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής του εμπορίου -ταμπόν, σερβιέτες κτλ- αποτελούν ανδρικές «εφευρέσεις» με σκοπό να «βιάσουν» τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της περιόδου της, θυματοποιώντας τη σε ένα κόσμο που κυβερνάται από τους άνδρες .

Οι δύο αυτές φεμινιστικές αντιλήψεις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες πρέπει να αντιδράσουν κατά της χρήσης προϊόντων που συλλέγουν, απορροφούν και αποβάλλουν το αίμα της εμμήνου ρύσεως. Η επιλογή να το αφήνουν να τρέχει ελεύθερα, λένε, είναι αυτο που ίδια η φύση «προστάζει».

Για οποιαδήποτε φυσιολογική γυναίκα πάντως, η ιδέα αυτή είναι πραγματικά τρομακτική, καθώς πέρα από το παράλογο της αιμορραγίας σε δημόσια θέα, η τάση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των γυναικών και ειδικότερα της ευαίσθητης περιοχής.

Χωρίς τη βοήθεια πολλών γυναικείων προϊόντων υγιεινής η ευαίσθητη περιοχή θα μετατρεπόταν σε εστία μικροβίων και το γεγονός και μόνο ότι οι εν λόγω φεμινίστριες -οπαδοί του Free Bleeding δεν έχουν πρόβλημα με αυτό δεν είναι μόνο αηδιαστικό αλλά άκρως ανησυχητικό και ανθυγιεινό.

Όσο για τα περί «επιστροφής στη φύση», υπάρχουν και μερικά πράγματα που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.