Single mothers, χωρισμένες μαμάδες αποκόπτουν τους μπαμπάδες μετά το χωρισμό. Μια στις τρεις πιστεύουν ότι ο μπαμπάς δεν θα πρέπει να έχει λόγο στην ανατροφή του παιδιού του!
Μια στις τρεις χωρισμένες μητέρες πιστεύουν ότι οι πατέρες των παιδιών τους δεν θα πρέπει να έχουν λόγο στην ανατροφή τους, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε.
Διαπιστώθηκε ότι, το 32 % των χωρισμένων μητέρων πιστεύουν ότι μόνο αυτές έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών τους !!!
Το υψηλό ποσοστό βρέθηκε σύμφωνα με μια έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία, που σημαίνει ότι περισσότερες από 1 στις 10, του συνόλου των οικογενειών, αποτελούνται από μητέρες που ΔΕΝ θέλουν τους πατέρες των παιδιών τους, να έχουν λόγο για το μέλλον των παιδιών τους, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Τα ευρήματα αποκαλύφθηκαν σε μια έρευνα που διενεργήθηκε για την συμβουλευτική ομάδα Relate.
Έρχονται σε μια εποχή αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των δικαστών και των εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης, για την απουσία του πατέρα από τη ζωή εκατομμυρίων νέων.
Όμως, το ποσοστό για τις μητέρες που παρουσίασε το Relate ήταν περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των ανδρών που πιστεύουν ότι, ένας χωρισμένος γονέας θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίζει μόνος του πώς να αναθρέψει τα παιδιά.
Οι ανησυχίες, για τις χωρισμένες μητέρες που θέλουν να εξορίσουν τους πατέρες από τη ζωή των παιδιών τους, έχουν έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε δύο σημαντικές υποθέσεις στο High Court, στις οποίες, οι δικαστές αναρωτήθηκαν γιατί επιτράπηκε στις μητέρες η δυνατότητα να αποτρέπουν τον πατέρα από τη λήψη ενός ρόλου με τα παιδιά τους.
Η μελέτη του Relate βασίστηκε σε έρευνα του YouGov που έγινε ανάμεσα σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους που ερωτήθηκαν γονείς σχετικά με το πώς θεωρούσαν τον χωρισμό τους.
6 από τους 10 θεωρούν την διάλυση της οικογένειας ότι ήταν πάντα ένα κακό πράγμα, και μόλις πάνω από το ήμισυ των χωρισμένων γονιών αναγνώρισαν ότι ο χωρισμός είχε αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά τους.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 32 % των μητέρων αισθάνονται ότι μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα προβλήματα μόνες τους.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη πικρία μεταξύ των μητέρων και των πατέρων, και η επιθυμία πολλών μητέρων να κόψουν τους πατέρες από τη ζωή των παιδιών τους, αποκαλύφθηκαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς οι γονείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον χωρισμό.
«Μια αξιοσημείωτη διαφορά ήταν στη στάση μεταξύ των χωρισμένων μητέρων και των πατέρων, όταν ρωτήσαμε σχετικά με το ποιος πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των παιδιών του», ανέφερε η έκθεση.
«Εδώ, το 68 % των χωρισμένων μητέρων είπαν, και οι δύο γονείς πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις από κοινού για το μέλλον των παιδιών, σε σύγκριση με το 85 % των πατέρων».
Το Relate εκτιμά ότι το 1/3 όλων των Βρετανικών οικογενειών έχουν περάσει ανάμεσα από μια γονική διάλυση, έτσι στα συμβουλευτικά γκρουπ, περίπου μια στις εννέα από όλες τις οικογένειες καθοδηγούνται από μια μητέρα που θέλει να κρατήσει τον πατέρα μακριά από τη λήψη αποφάσεων.
Τα Οικογενειακά Δικαστήρια προσπαθούν να βοηθήσουν τα αντιμαχόμενα ζευγάρια να ρυθμίσουν εκ νέου τη ζωή τους κι εδώ και πολύ καιρό έρχονται αντιμέτωπα με τις αδιάλλακτες μητέρες.
Οι δικαστές διστάζουν να τιμωρούν επιπλέον τα παιδιά με το να στέλνουν τις μητέρες στη φυλακή.
Σε κάποια φάση το αρμόδιο υπουργείο προσπάθησε να πάρει θέση γύρω από το πρόβλημα με ένα σχέδιο νόμου για να κάνει τις μητέρες που παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις να υπακούουν, απαγορεύοντας την κυκλοφορία τους και με το να φορούν ηλεκτρονικές ετικέτες.
Αλλά τα ευρήματα αυτά προέκυψαν κι από τις ισχυρές παρατηρήσεις από τους δικαστές σε πρόσφατες υποθέσεις για τον τρόπο που επιτρέπεται οι μητέρες να στέλνουν στην εξορία τους πατέρες από τη ζωή των παιδιών τους.
Αυξανόμενη ανησυχία για τα εκατομμύρια παιδιά που δεν έχουν ανδρικό πρότυπο.
Τον περασμένο μήνα, γυναίκα δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, σε μια απόφαση της προειδοποίησε τους κοινωνικούς λειτουργούς: «Οι γονείς που παρεμποδίζουν τη σχέση είτε με τη μητέρα ή τον πατέρα, προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά για τα παιδιά τους και είναι η ώρα για τους επαγγελματίες να το κατανοήσουν πραγματικά αυτό».
Σε μια άλλη περίπτωση δικαστής, καταδίκασε τα Οικογενειακά Δικαστήρια που είχαν εμποδίσει έναν πατέρα από το να έχει τακτική επικοινωνία με την κόρη του για 12 χρόνια, επειδή «η μητέρα φαίνεται να ήθελε μια νοσηρή αποκλειστική σχέση με την κόρη της».
Τον Οκτώβριο, ο επικεφαλής επιθεωρητής των σχολείων και της κοινωνικής μέριμνας, προειδοποίησε για την Αποξένωση των πατέρων από τις οικογένειές τους, λέγοντας: «Τα παιδιά κακοποιούνται επειδή οι βιολογικοί γονείς τους ήταν πολύ καιρό πριν αποξενωμένοι ο ένας από τον άλλο και ένας νέο άνδρας στο σπίτι - συχνά ο τελευταίος σε μια σειρά άλλων ανδρών - είναι βίαιος και αγανακτισμένος».
Το Relate δήλωσε ότι οι γονείς που χωρίζουν πρέπει να προσπαθήσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, έστω και αν υπάρχει ένταση πάνω στον ένα που έχει μια νέα σχέση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Relate είπε: «Το μόνο πράγμα που ο καθένας μπορεί να είναι σίγουρος είναι ότι είναι η ευημερία των παιδιών, τα οποία είναι υψίστης σημασίας εδώ - έτσι η εύρεση τρόπων για να εργαστούμε μαζί με τους γονείς προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών είναι για εμάς ζωτικής σημασίας».
Ο Harry Benson του Ιδρύματος Γάμου είπε: «Οι πατέρες πρέπει να έχουν ένα ρόλο στη ζωή των παιδιών τους. Οι έφηβοι είναι πολύ πιο πιθανό να εκτροχιαστούν, αν οι πατέρες τους δεν είναι μέρος της ζωής τους».
«Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ πολύ δύσκολο όταν οι γονείς χωρίζουν. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα καλό διαζύγιο».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.