Έλληνας πατέρας στην Κύπρο αναζητά την κόρη του που την απήγαγε η μητέρα στην ...ΚΙΝΑ !!!

Σάββατο, Απριλίου 05, 2014 by


Πατέρας στην Κύπρο αναζητά την κόρη του. Η μητέρα απήγαγε το παιδί στην Κίνα !!!


pateras


Ο Γολγοθας και η αγωνια του πατερα. Ακομα ενα "καλο" παραδειγμα μη-ΤΕΡΑΣ !!!



- Μόνη πληροφορία από την Ιντερπόλ ότι η 10χρονη βρίσκεται στην Κίνα από τις 22 Δεκεμβρίου 2013
- Μέσω κατεχομένων διέφυγε για το εξωτερικό η μητέρα παίρνοντας παράνομα μαζί της το κορίτσι 
- Δικαστικό διάταγμα ημερ. 7/3/2014 καλεί τη μητέρα να επιστρέψει το παιδί στον πατέρα της στην Κύπρο
- Κύπρος και Κίνα δεν έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση για παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής


Εδώ και τέσσερις μήνες αναζητεί τη 10χρονη κόρη του Κύπριος πατέρας, ο οποίος το μόνο στοιχείο που έχει στα χέρια του είναι από τη κινέζικη Ιντερπόλ, που αναφέρει ότι το κορίτσι αφίχθηκε στην Κίνα μόνη του στις 22 Δεκεμβρίου 2013, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου έφτασε και η μητέρα της.

Η ιστορία αρχίζει στις 3 Ιουλίου του 2013 όταν το Οικογενειακό Δικαστήριο έδωσε άδεια στην ανήλικη να ταξιδέψει στην Κίνα για να γνωρίσει το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας της, η οποία τα τελευταία 13 χρόνια διέμενε στην Κύπρο και είχε αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα. 

Ο πατέρας είχε αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο ταξίδι, καθώς όπως υποστήριζε η σύζυγός του δεν είχε πρόθεση να επιστρέψει στην Κύπρο με την κόρη τους.

Το Δικαστήριο έδωσε άδεια για το ταξίδι στην Κίνα δεσμεύοντας τον εργοδότη της μητέρας με ποσό €90.000 καθώς και την ίδια τη μητέρα με ποσό €30.000 από τις καταθέσεις της και από το Ταμείο Προνοίας της. Εκδόθηκε και ειδικό διαβατήριο για τη 10χρονη, το οποίο θα επιστρεφόταν στο Πρωτοκολλητείο με το πέρας του ταξιδιού.

Πράγματι, μητέρα και κόρη αφίχθηκαν στην Κύπρο στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, αλλά το διαβατήριο δεν παραδόθηκε. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στη μητέρα να διαφύγει με την κόρη της από το κατεχόμενα και με πτήση από το αεροδρόμιο της Τύμπου για Κωνσταντινούπουλη στις 21 Δεκεμβρίου 2013.

Πριν έναν μήνα περίπου, στις 7 Μαρτίου, το Οικογενειακό Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η μητέρα παράνομα πήρε μαζί και κατακρατεί τη 10χρονη σε χώρα εκτός Κύπρου. Με το διάταγμα η μητέρα καλείται να επιστρέψει το παιδί στον πατέρα της στην Κύπρο. 

Ο Γολγοθάς και η αγωνία του πατέρα συνεχίζεται, καθώς στο αίτημα του στην κινεζική πρεσβεία για να εντοπίσει τη σύζυγό του και να διευθετηθεί το θέμα απαγωγής της κόρης του, οι αρμόδιοι του αναφέρουν πως δεν άπτεται των καθηκόντων τους η απάντηση σε τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ υπάρχει και νομικό κενό στην υπόθεση, καθώς Κύπρος και Κίνα δεν έχουν υπογράφει μεταξύ τους σύμβαση για επιστροφή παιδιών που πέφτουν θύματα απαγωγής.


Πηγή: newsit.com.cy , stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.