Συγκλονιστικό Ντοκιμαντέρ: Μαμά, ΣΤΑΜΑΤΑ !!! Οι μονογονείς μητέρες κακοποιούν σεξουαλικά τα ίδια τα παιδιά τους

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2014 by

Μαμά, ΣΤΑΜΑΤΑ !!! Οι μονογονείς μητέρες κακοποιούν σεξουαλικά τα ίδια τα παιδιά τους.


Μαμά, ΣΤΑΜΑΤΑ

Μονογονείς μητέρες, single mothers, κακοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά! Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ!



Στις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων τα θύματα σεξουαλικής βίας είναι γυναίκες. Λίγοι από εμάς πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Οι μητέρες ως δράστες;


Οι ειδικοί, ωστόσο, μιλούν μια διαφορετική γλώσσα. Περίπου το 15 με 20 τοις εκατό των περιπτώσεων σεξουαλικής βίας γίνεται από γυναίκες. 

Οι περισσότερες είναι μητέρες που κακοποιούν τα παιδιά τους.


Η καταγγελία ή η καταδίκη ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ.
Συχνά τα θύματα βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, απειλούνται.

Επίσης, η αστυνομία και τα δικαστήρια πιστεύουν ευρέως ότι οι γυναίκες δεν είναι σε θέση για να κάνουν κάτι τέτοιο. Επιπλέον, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να πει με μια πρώτη ή ακόμη και δεύτερη ματιά, πού τελειώνει η μητρική αγάπη και φροντίδα και που αρχίζει η κακοποίηση.

Τα παιδιά κακοποιούνται από τους άνδρες;


Όχι, είναι απλά ένα κλισέ. Επίσης, η μητέρα, ο δάσκαλος ή ο κηδεμόνας κάνουν κατάχρηση εις βάρος των παιδιών. Η Γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD αφηγείται στο ντοκιμαντέρ "Μαμά, σταμάτα!" (Mama, hör auf DAMIT!) τις ζωές δύο θυμάτων.

Το ντοκιμαντέρ, που μεταδόθηκε, κατέρριψε ένα ταμπού. Στο ντοκιμαντέρ του ARD, το οποίο γράφτηκε από τη Stephanie Ν. Linkeová, ο Axel και η Andrea μιλούν δημοσίως για πρώτη φορά για τις φρικτές εμπειρίες τους, για το τι σημαίνει όταν η κακοποίηση γίνεται από ένα άτομο που είναι τόσο κοντά τους, όπως η ίδια τους η μητέρα.

Ένα ντοκιμαντέρ που θα ταρακουνήσει από την έκπληξη και τον πιο δύσπιστο θεατή.


Όταν Axel είπε στον πατέρα του ότι η μητέρα του τον κακοποιεί και τον χτύπησε μέχρι που παραλίγο να πεθάνει, εκείνος τον κοίταξε με διαφορετικό τρόπο. Η μητέρα προσπάθησε να τον παραπλανήσει για να μην πιστέψει τους ισχυρισμούς του παιδιού. Το αγόρι ήταν τότε μόλις οκτώ ετών.
Σαράντα χρόνια αργότερα, ο Axel κάθεται σε ένα λευκό καναπέ και επαναφέρει στην μνήμη του τις δυσάρεστες εμπειρίες, για ένα θέμα το οποίο είναι ένα από τα απόλυτα ταμπού.

Η μητέρα του τον κακοποιούσε για χρόνια. Τον έπαιρνε στο κρεβάτι της και τον εξανάγκαζε σε διάφορες σεξουαλικές πρακτικές.


Ο Axel ήταν το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια. Προς τον κοινωνικό περίγυρο, φαίνεται ότι έχει από τους γονείς του μια καλή φροντίδα. Η οικογένεια ζει σε ένα χωριό, την Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία, η μητέρα του τραγουδά στη χορωδία εκεί.
Η κακοποίηση του Axel κλιμακώνεται σταδιακά. Η μητέρα του τον χτυπάει για να την ικανοποιήσει. Μερικές φορές είναι άρρωστος, αλλά δεν την νοιάζει. Όταν προσπαθεί να τρέξει μακριά από το κρεβάτι, τον αρπάζει και του προξενεί πληγές. Ο εκφοβισμός σταμάτησε μόνο όταν άρχισε να ψιθυρίζετε κάτι από τους ανθρώπους στο χωριό και αναγκάζει την αστυνομία να αρχίσει έρευνα.

«Με κατέστρεψε. Είναι σαν μια μητέρα που θα μπορούσε να σκοτώσει το παιδί της», λέει ο Axel.

Τις ίδιες σχεδόν εμπειρίες είχε επίσης και η Αndrea. H Andrea ακόμα κλαίει όταν σκέφτεται για το πώς ήταν η μητέρα της μαζί της, η οποία ήταν τότε τεσσάρων ετών, και τις τραυματικές εμπειρίες που πέρασε στο μπάνιο και στο κρεβάτι της μητέρας της. 

Η single mother, μονογονέας μητέρα, χρησιμοποιούσε την κόρη της, για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες της.


Όταν γεννήθηκε η Andrea, η μητέρα της ήταν μόλις 17 ετών. Έμεινε έγκυος με ένα ξένο στρατιώτη, ο οποίος, μετά την εγκατάσταση τους στη Γερμανία εξαφανίστηκε στην πατρίδα του.
Η Andrea ήταν στα μάτια της γειτονιάς ένα μπάσταρδο. Η μητέρα της από τότε δεν γνώρισε έναν άλλον άνδρα. Και έτσι η επιθυμία της για την αγάπη και την ανδρική παρουσία εκδηλώθηκε με τη σεξουαλική βία στην κόρη της.
Περιγράφει τον πανικό της όταν της επιτέθηκε η μητέρα της όταν ήταν στο μπάνιο. Περιγράφει την κακοποίηση με τόση λεπτομέρεια, σαν να ήταν χθες.
Για 12 χρόνια ήταν στην φροντίδα των θεραπευτών, για να ξεφορτωθεί αυτή την τραυματική της εμπειρία που βίωσε από παιδί. 

Ακούστε την ιστορία του Αxel και της Andrea ... πονάει




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.