ΑΠΑΤΗ Το Ελληνικό Φυλλαδιο της Βιας κατα των Γυναικων στην Ελλαδα «ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ»

Πέμπτη, Μαΐου 08, 2014 by

ΑΠΑΤΗ η εκστρατεία Κατά της Βιας των Γυναικών στην Ελλάδα!



«ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ» Το Ελληνικό Φυλλαδιο της Βιας κατα των Γυναικων στην Ελλαδα, με ψεύτικα στοιχεία!


Κάπου στα μέσα του 1999, μαζί τον λογαριασμό της ΔΕΗ, μπήκε στα σπίτια μας και ένα φυλλάδιο που τον συνόδευε.

Ο τίτλος του, με μεγάλα γράμματα…

"ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ"

1 στις 5 γυναίκες υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού, τουλάχιστον μία φορά από τον άντρα της.…μας πληροφορούσε τo φυλλάδιο, με τον πλέον δραματικό τρόπο, κάτω από φωτογραφία ενός τραγικού θύματος της θηριωδίας μας που ασφυκτιά . 

Στην δεύτερη σελίδα, τα συμπεράσματα ξεδιπλώνουν την κόλαση μιας καθημερινότητας που αγνοούσαμε ή δεν συνειδητοποιούσαμε! 
Το ξέρατε πως η βία στην οικογένεια είναι ένα έγκλημα που συμβαίνει γύρω μας, Το ξέρατε πως στο καθημερινό αυτό δράμα οι βιαστές κι οι δολοφόνοι είναι οι άντρες και τα θύματα οι γυναίκες; 
Μια στις δυο δολοφονημένες Ελληνίδες σκοτώνονται από τον άντρα ή τον πρώην τους, ενώ στα επείγοντα, λέει, περιστατικά των νοσοκομείων μας, το ένα τρίτο των γυναικών είναι κακοποιημένες από όλους εμάς, τους άνδρες Έλληνες. 

Μας αφορά όλους ….ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ! 
Τηλεφωνική ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΣ !


Μετά απ’ όλα αυτά, τα τόσο εγκυροφανή επιχειρήματα...ποιος και, προπαντός, ΠΟΙΑ θα έχει πλέον, τον ελάχιστο ενδοιασμό να μην ενδώσει στις τόσο πιεστικές προσκλήσεις για "καταγγελίες" που περιλαμβάνει αυτό το «ενημερωτικό» τους φυλλάδιο;
Τι να αμφισβητήσεις όταν από κάτω φιγουράρουν, φαρδιά - πλατιά, σοβαροφανέστατοι οργανισμοί κι ευρωπαϊκά προγράμματα…. Που πάνε, από εκστρατείες κατά της βίας στην οικογένεια, μέχρι κέντρα ερευνών για θέματα ισότητας κι ευρωπαϊκές επιτροπές.

- Κ.Ε.Θ.Ι. - Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.
- Γενική Γραμματεία Ισότητας.
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Τομέας Πληροφόρησης Γυναικών
- Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Κατά Της Βίας Στην Οικογένεια.
.....με την υποστήριξη της : PHILIP MORRIS - Hellas Α.Ε.Β.Ε.…και Αποστολή - Χορηγία των ΕΛ.ΤΑ.

Έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία "Σπάστε την Σιωπή ! 


...με ένα φυλλάδιο, …και συνεχίστηκε δριμύτερη με "ενημερωτικές συζητήσεις και κουβεντούλες" στα Μ.Μ.Ε., με δημοσιεύματα στον τύπο και "ενημερώσεις" φορέων, μέχρι διοργανώσεις σεμιναρίων για τους αστυνόμους μας! (Για να μη χρειάζονται καν αποδείξεις, αφού θα ξέρουν πια από πριν με τι εγκληματίες έχουν να κάνουν!). Όλα αυτά στα πλαίσια της αντίστοιχης ευρωπαϊκής εκστρατείας.

Αρχίζω να παρακολουθώ το θέμα, και πρώτη διαπίστωση είναι ότι η ευαισθητοποίηση, οι κανόνες και οι ορισμοί της βίας έχουν χρώμα. Χρώμα Φεμινιστικό! Όχι επιστημονικό, κοινωνικό ή ανθρωπιστικό!
Φεμινιστικό! …και προβάλλονται σαν "πρόοδος" και απόλυτη αλήθεια!

● Δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2000, διαβάζω…

«Στην Ελλάδα, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που διενεργήθηκε από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 1999, τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών μέσα στην οικογένεια ανέρχονται σε αρκετά υψηλό ποσοστό (31 %) σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (19,1 %). Όπως επισημαίνουν όμως οι ειδικοί οι οποίοι ασχολούνται με το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί σε σχέση με την πραγματική έκταση του προβλήματος στην Ελλάδα – αποτέλεσμα της τακτικής προφανώς που υπαγορεύει το ρητό : «τα εν οίκω μη εν δήμω».

Αρχίζουν να μπαίνουν ερωτήματα! 

Ποιοι είναι οι "οι ειδικοί"; "ενδεικτικοί αριθμοί" και κρυψινισμός («τα εν οίκω μη εν δήμω») παράγουν στοιχεία που ενοχοποιούν μεγάλο μέρος, και εν δυνάμει, όλον τον Ελληνικό ανδρικό πληθυσμό; …και μάλιστα με τόση ακρίβεια! … 31 % λέει στην Ελλάδα η ενδοοικογενειακή βία!
Εκεί στις Βρυξέλλες, ξέρουν καλύτερα τι γίνεται μέσα στα Ελληνικά σπίτια, περισσότερο από εμάς του ζούμε εδώ;

● Δημοσίευμα στην εφημερίδα "Η Αυγή" στης 14/12/2000, διαβάζω… 
(Μετά μια παράθεση "στοιχείων" από τον διεθνή, και Ευρωπαϊκό χώρο φτάνουμε και την Ελλάδα.)

"Σπάστε την ελληνική σιωπή! Στην Ελλάδα η βία κατά των γυναικών, και ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια, αποτελεί επίσης ένα πολύ διαδεδομένο φαινόμενο. Στοιχεία ωστόσο για τον αριθμό των γυναικών που κακοποιούνται δεν υπάρχουν γιατί η δημοσιοποίηση της ενδοοικογενειακής βίας \θεωρείται ταμπού\ στην ελληνική κοινωνία."

Αυτό ήταν! …Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, που αναγράφεται στο φυλλάδιο, για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις. Από την νεαρή δικηγόρο που απαντά, και μετά από κουβεντούλα, μαθαίνουμε ότι για την Ελλάδα, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ! 

Ούτε η ελάχιστη αντιπροσωπευτική κοινωνική έρευνα δεν είχε, λέει, γίνει στη χώρα μας για το ζήτημα αυτό, μέχρι τουλάχιστον την ημερομηνία της κυκλοφορίας του φυλλαδίου ! 

- Και το "1 στις 5 γυναίκες υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού…." από πού βγήκε ;!
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέει, και μας επισημαίνει τον αστερίσκο που βρίσκεται κάτω από τον υπότιτλο του φυλλαδίου.
ΑΦΩΝΟΣ!

Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως δήθεν στις Βρυξέλλες ξέρουν, και μάλιστα πολύ καλά, τα «εγκλήματα» που διαδραματίζονται μέσα στα ελληνικά νοικοκυριά, τη στιγμή που στην Ελλάδα, κανείς δεν έμαθε ποτέ του τίποτε !!!

Στα ερωτήματα, πλέον, μόνο η περίφημη «δημοσκόπηση» μπορεί να δώσει απαντήσεις. Και εκεί προσφύγαμε!



σφυγμομέτρηση με κωδικό 51.0 που ανάθεσε το Ευρωβαρόμετρο για λογαριασμό της 10ης Γ. Δ/νσης ΕΕ, στο INRA (EUROPE) που είναι ένα δίκτυο γραφείων ερευνών αγοράς (σημ. και όχι κοινωνικών ερευνών !). Η σφυγμομέτρηση αυτή, έγινε και στις 15 χώρες μέλη της ΕΕ με απ’ ευθείας συνεντεύξεις, σε άτομα 15 ετών και άνω.
Στην Ελλάδα, 1010 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από το Γραφείο ΚΕΜΕ, μέλος του δικτύου INRA και στάλθηκαν στις Βρυξέλλες για περαιτέρω επεξεργασία. Οι συνεντεύξεις, έλαβαν χώρα μεταξύ 12/03/99 και 21/04/99. 
Για περισσότερες πληροφορίες: http://europa.eu.int/comm/dg10/epo/eb/eb51/violence_fr.pdf στα γαλλικά, http://europa.eu.int/rapid/start/cgi/guesten.kshp_action.gettxt=gt&doc=IP/99/508|0|AGED&lg=EN στα αγγλικά
και συντομογραφία : http://www.kethi.gr/greek/euro_bar.htm στα ελληνικά

(Καμία από τις παραπάνω συνδέσεις δεν λειτουργεί πλέον)

Διαβάζουμε την συντομογραφία της δημοσκόπησης στα Ελληνικά.

Έκπληξη! δεν πρόκειται για δημοσκόπηση! Πρόκειται για σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που είναι τελείως άλλο πράγμα. …και οι Εκπλήξεις συνεχίζονται!

Η σφυγμομέτρηση λοιπόν αυτή, δεν είχε σκοπό να καταγράψει γεγονότα, αλλά γνώμες και απόψεις όπως ακριβώς γίνεται στις έρευνες αγοράς !


 Και, σαν τέτοια, περιλαμβάνεται φυσικά στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωβαρόμετρου, του οποίου κύρια αποστολή είναι, να καταγράφει το τι σκέπτονται οι ευρωπαίοι πολίτες για θέματα όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το κοινό νόμισμα, η ικανοποίηση ή η δυσαρέσκειά τους από την ΕΕ στην οποία ανήκουν κτλ. Εργασίες δηλαδή, στις οποίες είναι συνηθισμένα τα γραφεία έρευνας αγοράς και σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης, στα οποία καταφεύγει.






Τι λένε, λοιπόν στην ουσία, οι σφυγμομετρηθέντες, και όχι δημοσκοπηθέντες ;


● Ότι συμφωνούν πως η βία κατά των γυναικών από τους άνδρες, όποιο κι αν είναι το είδος της, είναι κατακριτέα όταν ασκείται. 
● Ότι πιστεύουν πως οι ένοχοι είναι, κατά κανόνα, άτομα άγνωστα στα θύματά τους. 
● Ότι πρέπει να τιμωρούνται και ότι, φυσικά, καλό θα ήταν να τους προλαβαίνουμε και να βοηθούμε τα θύματα. 
● Τέλος πως, φυσικά, η Ευρωπαϊκή μας Ένωση έχει το δικό της ρόλο να παίξει στην καταπολέμηση της βίας. (λέμε τώρα!)

Πιστεύετε, σοβαρά, πως υπάρχουν πολλοί που θα έλεγαν τίποτα αντίθετο από αυτά;

Εκεί όμως που μας αποκαλύπτεται κάτι το πολύ σημαντικό, είναι ότι οι σφυγμομετρηθέντες, ενώ έχουν την γνώμη πως η οικογενειακή βία κατά των γυναικών είναι πολύ έως και πάρα πολύ διαδομένη, δεν έχουν δική τους αντίληψη του πράγματος ! 

Πως έμαθαν σχετικά; …από κάτι συζητήσεις που γίνονται στην τηλεόραση !!!

Αυτά, με λίγα λόγια, δήλωσε η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με όλες τις επιφυλάξεις της αντιπροσωπευτικότητας του δείγματος. (Η αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος είναι πολύ χαμηλή όπως φυσικά δεν παραλείπουν να επισημάνουν οι επιστήμονες που επεξεργάστηκαν ψυχρά τα στοιχεία.) Το μόνο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα της σφυγμομέτρησης είναι, πως τουλάχιστον οι σφυγμομετρηθέντες έχουν υψηλή συνείδηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κρατούν ψηλά, και ανεξαρτήτως φύλου, το αίσθημα του δικαίου !

Και για τέλος το καλύτερο!



«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν φέρει καμιά ευθύνη για το περιεχόμενο της παρούσας έκθεσης»


Αξίζουν να σημειωθούν ότι: …στην ευρωπαϊκή εκστρατεία περιλαμβάνεται και η βία κατά των παιδιών που όμως έμεινε απ’ έξω στην αντίστοιχη ελληνική ! Γιατί ; ! …η επιβολή απαγόρευσης (embargo) στα, κατά χώρες, Γραφεία σφυγμομετρήσεων που συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια για λογαριασμό του Ευρωβαρόμετρου.
(Τι θα πει αυτό; Ότι, πολύ δημοκρατικά, οι εκ Βρυξελλών οργανώτριες - Φεμινίστριες της «δημοσκόπησης», τους απαγόρευσαν να κοινοποιήσουν σε οποιονδήποτε, οτιδήποτε από τις σφυγμομετρήσεις που έκαναν !)

Είναι γεγονός πως το βάρος των γυναικείων οργανώσεων και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών που υποστήριξαν (και υποστηρίζουν) την εκστρατεία και το κίνημα, είναι εντυπωσιακό. Όμως, γεγονός είναι επίσης, πως όλα αυτά στηρίχτηκαν σε φεμινιστικές πιέσεις, αφού η έρευνα που θα αποκάλυπτε την έκταση ενός τραγικού φαινομένου, δεν απέδειξε απολύτως τίποτε ! Ούτε αλλού, ούτε, κατά μείζονα λόγο, στη χώρα μας !

- Είναι γεγονός πως σημαντικά κονδύλια έχουν διατεθεί ( και διατίθενται) για συνέδρια γυναικών και άλλες σχετικές Φεμινιστικές εκδηλώσεις.
- Είναι γεγονός ότι οι φεμινίστριες έχουν διεισδύσει και κατευθύνουν τα διεθνή (αλλά και εθνικά) όργανα αποφάσεων που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βλέψεις τους ...
- Είναι γεγονός ότι, χωρίς στοιχεία, με προκατασκευασμένα ψεύδη και μισές αλήθειες, οι φεμινίστριες έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό στη χώρα μας και δημιούργησαν, εκ του μη όντος, ένα μείζων κοινωνικό ζήτημα κατά των Ελλήνων ανδρών.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι μια φάρσα, αν οι συνέπειες του Φεμινισμού στην κοινωνία δεν ήταν τόσο τραγικές, με πρώτο την απαξίωση των ανδρών και της κοινωνικής ευθύνης. Δεν χρειάζεται, νομίζω, μεγάλη φιλοσοφία, για να αντιληφθεί κανείς ότι δεκαετίες τώρα, και σε συνεχώς αυξανόμενο βαθμό, τελείται ένα πραγματικό κοινωνικό έγκλημα, έως γενοκτονία, και στην χώρα μας! 

Το Παγκόσμιο Φεμινιστικό κίνημα χώρισε τον πληθυσμό του πλανήτη στα δύο. 


Σε άνδρες και γυναίκες. Όπου όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι, και εν δυνάμει θύτες και άλλες οι γυναίκες ίδιες, και εν δυνάμει θύματα. Προπαγανδίζουν, Προωθούν και Επιβάλουν νέα ήθη, πολιτισμό, δικαιοσύνη, ακόμα και θρησκεία. Το "πακέτο" είναι πλήρες .

● Ζούμε σε καιρούς που "η βία κατά των γυναικών" ερμηνεύεται όχι κατά τον νόμο, αλλά «κατά την άποψη του "θύματος", …και τα θύματα είναι μόνο γυναίκες! 
Φρόντισαν να το τεκμηριώσουν κατασκευάζοντας την ψευδοεπιστημονική θεωρία της «Έμφυλης Βίας» 

● Αντικατέστησαν την λέξη γένος με την λέξη φύλο, για τον προσδιορισμό του αρσενικού θηλυκού, για να ταιριάζει με την κατασκευασμένη, ψευδοεπιστημονική θεωρία τους περί «Κοινωνικού Φύλου» 

● Ο Φεμινισμός ήρθε να διαταράξει έναν ακρογωνιαίο θεσμό της κοινωνίας, θεσμό που ουσιαστικά είναι το κύτταρο της, δηλαδή την οικογένεια. Η σχέση των δυο φύλλων καθίσταται ανταγωνιστική αντί για συμπληρωματική, ασεβής αντί αγαπητικής, εκμετάλλευσης και ιδιοτέλειας αντί ολοκληρωτικής θυσίας.)

● Είναι πλάνη να πιστεύουμε, πλέον, πως τα κοινωνικά μας ήθη διαμορφώνονται από την παράδοση και εξελίσσονται με τη μόρφωση. Μας τα επιβάλλουν !


Μας τα επιβάλει το Φεμινιστικό κίνημα με Ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα, που αντιμετωπίζουν το "πρόβλημα" Πανευρωπαϊκά, σαν να ζούμε όλοι σε έναν ενιαίο γεωγραφικό και πολιτιστικό χώρο. Μας εγκαθιστούν ψευδαισθήσεις και μας επιβάλουν μέτρα! Μέτρα της δικής τους "πραγματικότητας".

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ … και υπερασπιστείτε το δικαίωμα να αγαπάτε, να προστατεύετε, να υπερασπίζεστε, να υπάρχετε και να λειτουργείτε ΑΜΦΙΓΟΝΙΚΑ παράγοντας πολιτισμό. 


Θερμές ευχαριστίες στον "Jupiter" που πρώτος ασχολήθηκε και ερεύνησε το θέμα.
Όλα τα στοιχεία ήταν μέρος της "Ομιλίας - Εκδήλωσης" με θέματα :
"Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας - Η χειραγώγηση της Γυναίκας"
"Σχολική Διαμεσολάβηση - Ευνουχίζοντας τα παιδιά"
...την Παρασκευή 2 Μαϊου 2014, που οργάνωσε η "Γενιά της Ταυτότητας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.